Kennis gemaakt in het ziekenhuis
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Inge
11 Augustus 2008 | Suriname, Paramaribo
Hoe gaat het allemaal met jullie? Ik hoop goed.. Jullie hebben in ieder geval slechter weer dan mij, daar heb ik dus helemaal niets over te klagen!
Ondertussen alweer twee dagen in Suriname. Het lijken er veel meer...
De kakkerlak is spoorloos verdwenen sinds ik een spuitbus in huis heb. De kikkers zijn in aantal en grootte geminderd en ik heb er nieuwe vriendjes bij.. De tjik-tjaks of hoe je die beesten ook noemt. Oftewel van die kleine gekko's. Ze lopen over de muren heen en zijn erg grappig. Tenminste 1 beest waar ik mij niet druk om maak.
Gisteren ben ik samen met Marisca (mijn contactpersoon) Paramaribo ingeweest. Van alles gezien zoals de palmentuin, fort zeelandia, de brug, de rechtbank, veel pinautomaten, de kroegjes, eetgelegenheden (jaja Dianne ook heeeel veeeel roti!!) etc. etc. Verder alle ziekenhuizen langsgereden om de verschillen te kunnen zien.
Vervolgens een fiets gehuurd. Afgesproken dat ik terug zou fietsen en Marisca achter mij aan zou rijden. Nou dat links rijden is nog een kunst hoor. Rechtdoor gaat prima, maar bij het afslaan op een weg, zit ik toch al snel weer op de rechterkant. Nu maar hopen dat het gaat wennen en zo niet dan wennen die mensen maar aan het feit dat ik rechts rij...
Nadat ik veilig thuis was aangekomen, de fiets weggezet en boodschappen wezen doen. Ik dacht toch echt dat ik in Suriname was, maar gezien de voorraad van de winkel leek het net Nederland. Ze hadden echt van alles zoals unox smeerworst, pindakaas, andrelon shampoo, dove douchecreme en de hele reutemeteut. Toch wel handig!!!
Verder die dag heel wat af geskypt met pappa, mamma en Dianne. Fijn dat dit mogelijk is!! Lang leve de techniek..Maakt het hier zijn wat minder moeilijk.
Later op de avond, toen sliepen jullie al.. ben ik met Marisca en haar man Suni meegeweest naar een Javaanse buurt waar we Javaans hebben gegeten. Erg gezellig en fijn om er even uit te zijn.
Nadien erg moe en ben toen maar gaan slapen aangezien ik vandaag weer vroeg op moest. De nacht verliep redelijk. Iets meer geslapen dan de vorige, maar ook nu weer vroeg wakker vanwege de hitte en de bedrijvigheid op straat.
Vandaag gingen Marisca en ik naar het ziekenhuis om kennis te maken. Op de afdeling kreeg ik een warm welkom. Het hoofd van de VK was erg lief en zei dat ik een goede eerste indruk maakte. Overigens waren alle personeelsleden van die afdeling erg aardig en voelde mij daar ook echt welkom. Ze vonden het prettig dat ik voor een lange tijd daar bleef want volgens het hoofd wordt het de komende maanden erg druk wat betreft de bevallingen en hebben ze een groot personeels tekort. Om jullie een idee te geven... In dit ziekenhuis vinden zo'n 2500 bevallingen per jaar plaats. Er zijn drie verloskundigen en 1 hoofd wat ook verloskundige is. Daarnaast zijn er twee gynaecologen en een aantal co-assistenten en leerling verloskundigen. Ik geloof dus inderdaad dat zij het erg druk hebben.
Het is de bedoeling dat ik al snel zelfstandig ga werken, wat betekent dat ik alleen bevallingen etc. ga doen en hulp kan vragen waar nodig!!! Dit lijkt mij echt super. Als het allemaal gaat lukken kom ik gewoon met mega veel ervaring terug...
Verder mocht ik godzijdank onregelmatig werken dus zowel vroeg, laat als nachtdiensten draaien. Hierdoor kan ik mijn eigen diensten inplannen, in overleg natuurlijk en hoef ik niet altijd enkel van maandag tot donderdag/ vrijdag te werken. Heerlijk!!!
Verder in het ziekenhuis mijn geweldige kapjes gehaald die ik nog in elkaar moet zien te vouwen????
en natuurlijk 75 euro lichter omdat ik dit elke maand voor stage moet gaan betalen.
Ook nog even onbedoeld een kijkje kunnen nemen bij het uitvaartcentrum. Toevallig moesten we daar bij parkeergebrek de auto neerzetten en ik zweer het je, dit is gewoon te bizar voor woorden. Overal staan er buiten lijkkisten met bloemen e.d erop. Midden in de palle zon. Verder zag ik in de gauwigheid ook nog een paar lijken met enkel een lakentje in de gang liggen. Ik meende te zien dat niet alle lakens de lijken volledig bedekte, maar ik heb maar snel mijn hoofd afgedraaid. Gaat het in Nederland toch heel wat anders. Overigens lijkt iedereen het hier de normaalste zaak van de wereld te vinden hoor, dus wat dat betreft...
Na het bezoek aan het ziekenhuis zouden we nog naar de vreemdelingendienst gaan om mijn visum te verlengen, maar aangezien alles was uitgelopen hebben we dit maar uitgesteld tot morgen. Ach ja heb ik dan ook nog een uitstapje haha!!
Ik ga nu zo effe boodschappen doen want ik heb honger en niets in huis.
Verder straks nog op de fiets proberen het ziekenhuis terug te vinden, waarschijnlijk ga ik hopeloos verdwalen, maar ach no span!!
Nou lieverds ik laat snel weer van mij horen
Liefs inge
Oja de strijd met de foto's heb ik voorlopig even opgegegeven. Ze staan nu op mijn hyves, moeten jullie daar maar even kijken. Wanneer het mij weer lukt om ze op deze blog te plaatsen zal ik dit laten weten en zien jullie ze trouwens ook wel vanzelf!!
xxx
11 Augustus 2008 - 17:57
Hey zuslief!
Wat goed te horen dat je al een beetje ingeburgerd raakt daar. Ook fijn dat Marisca je overal mee heen sleept, totdat je het zelf een beetje in de smiezen hebt daar. Leuk dat het onthaal in het ziekenhuis ook zo goed was, daar heb je toch een beetje tegen op gezien. Gelukkig maar, alleen maar positieve berichten. Wordt er wel een beetje jaloers van hoor, klinkt allemaal heel goed! Nou we berichten/skypen/mailen snel weer, ik moet weer aan het werk, ben illegaal bezig haha
Dikke kus!!!!!!!
Ohja is het gelukt met je simkaart? heb namelijk nog geen sms ontvangen van je.. -
11 Augustus 2008 - 19:16
Je Vader:
dat zijn nog eens goede berichten. Gelukkig voor jou dat ze Unox leverpastei hebben, maak er gebruik van zou ik zeggen (hi,hi) Tja en wat betreft de huisdieren, de gekko's zijn geweldig snel, probeer er eens een handtam te maken, dan heb je een vriendje. Leuk dat je zo'n warm welkom hebt gehad in het ziekenhuis. Als ik lees hoeveel bevallingen er plaats vinden, mag je inderdaad stellen dat je met een geweldige bak ervaring terug komt. Geweldig toch. Ook het feit dat je in overleg je diensten mag plannen. te mooi om waar te zijn. blijven we toch bij het motto: maak er wat moois van. En als ik dit zo lees en als ik met je praat dan gaat dat allemaal goed komen schatje!!!!! we spreken elkaar op skype, ik ga eerst effe foto's loeren op je hyves. Kusjes van ons. -
11 Augustus 2008 - 19:48
Henny Van Lendt:
Dag Inge
Leuk om je te volgen. Maak er een paar mooie maanden van en slik je momenten van Heimwee weg. Voor je het weet ben je weer thuis maar wel met een mooie ervaring rijker, en daar doe je het toch voor he.
Ik wens je een hele leuke en ervaring rijke tijd toe en ik laat wel weer eens wat horen. Ook de groetjes van ome Jan
Henny -
11 Augustus 2008 - 19:59
Janet.:
hey hey inge cool man,lachen jikjaks haha..hey maar we tof dat ze zo met je omgaan,maar ja je hebt dan ook een vriendelijk bekkie he,kun je moeilijk lelijk tegen doen;-)
leuk om te horen hoor,goede vooruizichten in het geschiet dus,ja en dan zou de tijd ook snel gaan,en ben je gauw weer terug bij je lieve zus;-)
En met heel veel ervaring,echt top,nu ga ik de foto's bekijken een goede avond gewenst hoor,en mooi verhaal weer...groetjes/liefs janet. -
11 Augustus 2008 - 20:12
Suzanne:
hey meis!
Leuk om al je ervaringen zo te lezen. Fijn ook dat je zo'n warm welkom hebt gehad.Weet zeker dat dat je goed doet. Je gaat het helemaal maken daar en als je terug komt, dan kun je de mensen hier nog wat leren!! :) Ja dat links rijden dat lijkt me wel ff wennen zeg, maar dat leer je vast heel snel..straks weet je niet beter ! Och je gaat daar zoveel meemaken en leren. Je komt straks met een heel levensboek weer terug..geweldig! Succes daar en ik lees al je avonturen wel. You go girl haha.
kus van suus ! En ook van peter! :) -
11 Augustus 2008 - 21:57
ZUS:
Klote sms, heb nog steeds niks..! aaaahhhh ik wil ook jou sms-jes kunnen ontvangen verdorie!! haha nouja komt wel goed, de mijne krijg je iig wel.. dat scheelt alweer
KUS!! -
12 Augustus 2008 - 08:45
Janet:
hey hey wijfie nou jij bent ook wel een lieverd hoor anders deed ik dat niet:-dmaar dat wist je vast wel...1ding inge je hebt het daar nu beter als wij hier is het onderhand herfst:'(
en hoe is het met de tjikjaks hahahaha,geweldig!
maar blij dat alles goed is gegaan,ik vond het maar spannend zo'n meissie van 23 die zo'n grote reis gaat maken zonder bekende,moet je ook maar durven.ik had het niet gedurft!Zo zie je maar hoeveel spontaniteit je hebt,die zoiets gewoon doet voor belangrijke prestaties te leveren.goed hoor! -
12 Augustus 2008 - 10:52
update: KOUD hier...regen...brrr... -
12 Augustus 2008 - 17:40
Mama:
Hey dochter van me, je had wel een vooruitziende blik dat je zou verdwalen op de fiets. Nieuwe ronde nieuwe kansen ik hoop dat je vandaag meer succes had en zoniet dan laat je toch het `busje` voor rijden zolang het nodig is. We dokken wel mee, dat liever dan verdwalen!!
dikke kus en groet. -
12 Augustus 2008 - 19:38
Rinke :
Hey Inge,
Leuk om je verhalen en ervaringen te lezen. En je vanuit het koude Nederland te volgen.
Heel veel succes met alle kleine babytjes en alles daarom heen.
groetjes Rinke
12 Augustus 2008 - 23:08
Tanja:
Wat leuk dat je in Paramaribo stage mag lopen. Lijkt me een hele ervaring.